Grossist av takplåt i Borlänge

Planerar du att lägga plåttak i Borlänge? Här kan du läsa om de vanligaste typerna av takplåt du kan välja på samt vilka fördelar som finns med de olika alternativen. Givetvis kan du köpa allt du behöver till ditt takprojekt hos oss på Taklagret!

Ska du lägga plåttak i Borlänge eller i annan närliggande ort? Då har du kommit rätt – Taklagret är din lokala grossist av takmaterial i Dalarna! Vår målsättning är att hjälpa dig att säkerställa att ditt takprojekt blir lyckat. Detta gör vi genom att erbjuda kostnadsfri rådgivning av våra erfarna takexperter och att erbjuda takprodukter såsom takplåt och betongpannor i Borlänge av riktigt god kvalitet samt relevanta tjänster. Här går vi igenom vilka typer av takplåt som finns för att du lättare ska kunna ta ett beslut kring vilken takplåt som passar just ditt projekt!

 

Typer av takplåt

Det finns många olika utföranden av takplåt att välja på med olika materialtyper, ytskiktsbehandlingar och kulörer. Nedan har vi listat de vanligast typerna av plåttak i Borlänge:

  • Plåttak av stål
  • Plåttak av aluminium
  • Plåttak av zink
  • Plåttak av koppar


Det olika typerna av plåttak har alla olika fördelar. Plåttak gjorda av aluminium eller stål är lätta, vilket är en klar fördel när materialet fraktas och sedan läggas. Den låga vikten gör att aluminium eller stål är ett bra val för tak när exempelvis shingeltak eller takpapp ska ersättas. Man brukar säga att ett plåttak av stål eller aluminium har en livslängd på omkring 50 år om de underhålls på rätt sätt. Plåttak av zink eller koppar väger betydligt mer - dock jämförelsevis lite jämfört med många andra alternativ till takplåt - men imponerar istället med en livslängd på upp till 100 år och dessa typer av tak kräver minimalt med underhåll. 

Profilerad eller slät plåt?

Det finns allt från slät takplåt till den klassiska vågformade takprofilen till mer moderna tegelformade takplåtar som ser ut som traditionellt taktegel. Valet mellan profilerad eller slät plåt handlar i mångt och mycket om den personliga smaken. Dock kräver slät takplåt många gånger ett komplett bärande underlag medan profilerad plåt skapar mer flexibilitet.

 

Tak med profil

Det finns takplåt med olika typer av profiler. En populär variant är den så kallade takpanneplåten, som ser ut som vanliga takpannor. Detta är ett bra alternativ för dig som vill ha ett traditionellt tak rent visuellt och samtidigt dra nytta av de många fördelarna som finns med att ha ett plåttak. 


Upptäck vårt breda utbud av takplåt i Borlänge

Hos oss på Taklagret kan du hitta ett gediget utbud av takplåt i Borlänge – alltid av bästa kvalitet till förmånliga priser. Med oss får du mycket tak för pengarna! Våra kompetenta medarbetare hjälper gärna dig i valet av plåtprofil och kulör, så att du får en byggnad som är både ekonomisk, estetisk och funktionell! Varmt välkommen att kontakta oss för kostnadsfri rådgivning redan idag. Du kan även välja att göra en offertförfrågan direkt på vår sajt.

Kontakta oss på Taklagret

Är du intresserad av vårt sortiment bestående av högkvalitativa tak- eller taktillbehör såsom betongpannor eller takplåt i Borlänge? Fyll i formuläret nedan så hjälper vi dig att hitta de bästa produkterna för just dig!