Viktigt att tänka på när du väljer takleverantör i Dalarna

Att hitta rätt leverantör för ditt takarbete kan låta som en enkel uppgift, men sanningen är att det kan vara svårare än du tror. För många kan det kännas utmanande och förvirrande och då kan det vara skönt med lite tips och råd i ryggsäcken. Att byta tak eller renovera kan du göra på egen hand, men det är en uppgift som kräver goda kunskaper och erfarenhet om arbetet. Det bästa är alltid att anlita en professionell och seriös takläggare i Dalarna. En takläggare har alla de takmaterial och takprodukter i Dalarna som behövs.

  • Välj en takläggare med en bra försäkring
  • Nyttja ROT-avdraget för lägre arbetskostnader
  • Priset är inte allt du ska ha i åtanke

En bra försäkring är avgörande

Det finns många saker som du måste ha i åtanke när du ska välja en takläggare i Dalarna. Naturligtvis vill du se till att företaget du väljer har den utbildning och kunskap som krävs, men du vill gärna få till ett bra pris också. Här är det viktigt att inte stirra dig blind på priset och glömma bort andra viktiga faktorer, som till exempelvis att se till så att takläggarfirman har en försäkring som du kan luta dig mot om det skulle behövas. Den vanligaste formen av försäkring är en så kallad ansvarsförsäkring.

Viktig information om försäkring

Att se till så att takläggaren har en ansvarsförsäkring eller annan typ av försäkring är väldigt viktigt om något skulle gå sönder eller om det skulle uppstå problem med arbetet. Här bör du se till att företaget kan uppvisa certifikat på detta och du kan även be om att få information till försäkringsbolaget, för att bekräfta att försäkringen faktiskt är giltig och existerar. En försäkring är inte bara till kundens fördel, utan skyddar också företaget om något skulle hända. Du bör aldrig välja en takläggare som inte har en täckande försäkring.

Fokusera på mer än bara priset

Att priset har en stor betydelse för huruvida du väljer en specifik takläggare i Dalarna eller inte är inte svårt att förstå. När du ska renovera, byta eller sätta ett nytt tak kommer du att stå inför många olika utgifter och det är naturligt att vilja minimera dessa kostnader så mycket som möjligt. Du bör dock aldrig välja ett företag enbart baserat på vad du får för pris. Visst kan ett lågt bud vara väldigt lockande, men kom ihåg att du kan få betala för det senare, till exempelvis om arbetet inte blir ordentligt utfört.


Av denna anledning är det alltså viktigt att ha priset i åtanke, men inte låsa dig på det. Titta istället på vad du får för priset som har angivits. Kommer du att få en försäkring? Finns det någon garanti som du kan använda dig av? Hur serviceminded är takläggaren och finns det en bra och återkommande kontakt som du kan känna dig trygg med? En bra och professionell takläggare vet vad de går för och erbjuder dig därför trygghet och säkerhet med i priset. Ofta finns det en orsak till varför ett pris är lågt, till exempelvis avsaknad av försäkring.

Ta hjälp av ROT-avdraget och sänk dina kostnader

För att du ska slippa behöva välja de allra billigaste alternativen på marknaden kan du använda dig av ROT-avdraget. När det kommer till takläggning är nämligen orden "lågt pris" sällan associerat med ett bra hantverk, även om det kan kännas bekvämt för plånboken. Med hjälp av ROT-avdraget kan privatpersoner göra ett avdrag på 30 % på den totala arbetskostnaden i samband med att du anlitar en takläggare i Dalarna.

Alla privatpersoner som uppfyller kraven har möjlighet att nyttja upp till 50 000 kronor om året. Beloppet förnyas varje år och kan användas till renovering, byte eller nybygge av tak.
Kontakta oss på Taklagret, vi har gedigen erfarenhet av kvalitativa takprodukter. Vi erbjuder gratis rådgivning och offert.

Kontakta oss på Taklagret

Är du intresserad av vårt sortiment bestående av högkvalitativa tak- eller taktillbehör såsom betongpannor eller takplåt i Borlänge? Fyll i formuläret nedan så hjälper vi dig att hitta de bästa produkterna för just dig!