Varför väljer många att ha ett plåttak i Borlänge? Din grossist i Dalarna listar fördelarna

Planerar du att byta ut taket på din fastighet? Här går våra kompetenta medarbetare igenom allt du behöver veta om plåttak. Vi listar även fördelarna som kommer med att satsa på ett plåttak i Borlänge!

Funderar du på skaffa ett plåttak i Borlänge? Eftersom fördelarna med ett plåttak är många finns det nämligen all anledning att överväga det alternativet när du planerar ett takbyte på ditt hus. Taklagret är din lokala grossist för takplåt och annat takmaterial i Dalarna. Här går vi igenom allt du behöver veta om takplåt samt vilka fördelar som finns med att välja ett plåttak i Borlänge!

 

Kort om takplåt

Takplåt har använts i Sverige i flera hundra år. Den moderna takplåten som används idag har utvecklats och har blivit allt bättre, säkrare och mer väderbeständig. Du kan räkna med att ditt plåttak i Borlänge håller i upp till 50 år om du underhåller det på rätt sätt. 

 
Ett plåttak väger avsevärt mindre än till exempel tegel- eller betongpannor, vilket gör att det inte belastar takkonstruktionen lika mycket. Man bör känna till att en takkonstruktion som idag bär ett plåttak oftast inte är anpassat för att hålla för tyngre material såsom betong- eller tegelpannor. Om du ska byta ditt plåttak i Borlänge bör du därför undvika att byta ut det mot en tyngre typ av takbeläggning. 

 

Olika typer och utseenden hos takplåt

Idag finns en mängd olika materialtyper och utseenden på takplåt. Den vanligaste sorten är ytskiktsbehandlad målad stålplåt, men det finns gott om andra alternativ - till exempel takplåt av koppar, aluminium eller zink. Det finns också ett stort urval av kulörer att välja mellan eftersom takplåten idag färgsätts redan i tillverkningsprocessen.

 

Plan plåt eller profilerad plåt?

Valet mellan plan plåt eller profilerad plåt på ditt tak är i första hand en fråga om tycke och smak. Det är dock värt att vara medveten om att plan plåt oftast kräver ett komplett bärande underlag, alltså ett spåntat tak med underlagspapp. Den profilerade plåten ger mer flexibilitet.

 

Fördelar med plåttak i Borlänge

  • Det är lättare än betong och tegelpannor. 
  • Ett plåttak passar de flesta taktyper och lutningar. 
  • Plåttak har en lång livslängd.
  • Den glatta ytan gör att mossa och alger inte så lätt får fäste.
  • Taket finns i en mängd olika utföranden.
  • Den glatta ytan gör att snö lättare rasar av och därför inte belastar takkonstruktionen.
  • Enkelt att tvätta och hålla rent.
  • Takplåt är ett bra val ur ett estetiskt perspektiv.

 

Taklagret – för dig som vill köpa takplåt i Borlänge

Har du bestämt dig för att lägga plåttak i Borlänge? Hos oss på Taklagret kan du hitta ett stort utbud av takplåt i olika utföranden. Vi har något för alla fastigheter och smaker! Varmt välkommen att kontakta oss om du vill veta mer om oss och våra produkter eller om du önskar rådgivning kring ditt val! Har du redan bestämt dig för vad du vill ha kan du alltid lämna en offertförfrågan här på sajten.

Kontakta oss på Taklagret

Är du intresserad av vårt sortiment bestående av högkvalitativa tak- eller taktillbehör såsom betongpannor eller takplåt i Borlänge? Fyll i formuläret nedan så hjälper vi dig att hitta de bästa produkterna för just dig!